Ministarki zdravlja predstavljena nova laboratorijska oprema nabavljena preko projekta HEPSC

Ministarska zdravlja Jelena Borovinič Bojović ozvaničila je danas u Domu zdravlja Bar početak rada Laboratorije za ispitivanje i bezbjednost hrane.

U ovoj laboratoriji, kako je najavljeno, sprovodiće se analiza zdravstvene i nutritivne ispravnosti prehrambenih proizvoda koji se distribuiraju i pripremaju za predškolske ustanove. Isti će biti usklađeni sa standardima kvaliteta i bezbjednosti hrane prema nacionalnim, EU i međunarodnim propisima ishrane i programa za djecu predškolskog uzrasta.

Ministarka Borovinić-Bojović podsjetila je da je oprema kupljena kroz IPA CBC projekat “Zdrava ishrana predškolske djece”, u kojem je vodeći partner partner Dom zdravlja Bar, a u okviru njega otvoreno je i Savjetovalište za pravilnu ishranu i fizičku aktivnost, gdje se pružaju usluge savjetovanja o pravilnoj ishrani za roditelje i vaspitače u predškolskim ustanovama.

„Takođe, kroz ovaj projekat, Dom zdravlja Bar dobio je i vozilo za uzorkovanje hrane i vode. Vrijednost ovog projekta iznosi preko 213 hiljada eura, od čega je 85 odsto finansiran od strane EU, a 15 odsto Dom zdravlja Bar iz sopstvenih sredstava“, navela je dr Borovinić-Bojović.

Zakazivanje pregleda za odrasle
030 314 614 030 314 579
Zakazivanje pregleda - pedijatrija
030 314 608
68