Sanitarna hemija

Sanitarna hemija spada u specifičnosti Domu zdravlja Bar. Ova služba ima dugogodišnju tradiciju i njen rad karakterišu tačni i pouzdani rezultati usaglašeni sa svim potrebnim standardima.

Tim Laboratorije sanitarne hemije čine specijalista sanitarne hemije, analitičari i tehničari čiji su djelokrug rada fizičko-hemijske analize iz djelatnosti sanitarne hemije (vode, životne namirnice,  predmeta opšte upotrebe) prema utvrđenim normativima i pravilnicima u Crnoj Gori. 

Sanitarna hemija jedna je od prvih akreditovanih laboratorija u Crnoj Gori  u skladu sa MEST EN ISO/IEC 17025: 2018  - Opšti zahtjevi za kompententnost laboratorija za ispitivanje i etaloniranje, od strane Akreditacionog tijela Crne Gore  pod akredaticionim brojem 089 i standard kvaluteta je usaglašen sa zahtjevima ovog standarda.

Usavršavanje kvaliteta svojih usluga Laboratorija permanentno vrši kroz:

-          Učestvovanje u Međunarodnim međulaboratorijskim ispitivanjima i testovima osposobljenosti

-          Kontinuirano stručno osposobljavanje  i usavršavanje zaposlenih

-          Osavremenjavanje opreme i prostora za ispitivanja

-          Uvođenjem novih metoda ispitivanja

Stručno osoblje laboratorije je najvišeg obrazovnog profila koje svojim iskustvom , znanjima i konstantnim usavršavanjem, obezbjeđuje razvoj i povjerenje u implementiranu metodologiju i rezultata ispitivanja

Zakazivanje pregleda za odrasle
030 314 614 030 314 579
Zakazivanje pregleda - pedijatrija
030 314 608
22